Vijf gratis online diensten om jouw informatie-behoefte te stroomlijnen

Mijn nieuwe Android-smartphone is voor mij als informatie-junk een echte verademing. Ik kan nu helemaal los kan gaan met de verschillende gratis online diensten om mijn honger naar informatie beter te stroomlijnen. Daarbij verhuist ook steeds meer informatie naar het internet, zodat ik er altijd en overal toegang tot heb en alles met elkaar gesynchroniseerd blijft. Bij deze de vijf apps en diensten die ik op dit moment het meeste gebruik.

Dropbox (Android, iPad, Windows, online)
Dankzij Dropbox heb ik altijd en overal toegang tot mijn bestanden. Ideale manier om grote bestanden beschikbaar te hebben of te delen met andere mensen. Met de upgrade van de Android-app is het ook nogeens een mooie backup-tool voor de foto’s op mijn mobiel.

Evernote (Android, iPad, Windows, online)
Ook Evernote is breed beschikbaar wat een groot pluspunt is voor deze tool. Hiermee kan je namelijk gemakkelijk notities maken (in de vorm van tekst, foto’s of audio) en die zijn dan altijd overal op te vragen en aan te passen. Mooie tool voor bijvoorbeeld je to-do lijst.

Feedly (Android, iPad, Google Chrome)
Naast de apps voor Android en iOS heeft de RSS-reader Feedly ook een app voor Google Chrome. Feed.ly laat de RSS-feeds die je in Google Reader hebt staan bijna als een magazine op je scherm voorbij komen.

Phone 2 Chrome (Android, Google Chrome)
Regelmatig kom ik op mijn telefoon websites tegen die niet goed te bekijken zijn op het kleine scherm,. Met de app van Phone 2 Chrome verstuur ik dan de link van de website naar mijn Chrome-browser, zodat ik de website op een later moment rustig (op een groot scherm) kan bekijken.

Chrome to Phone (Android, Google Chrome)
De titel van deze app spreekt eigenlijk ook voor zich, vooral als je beschrijving van de bovenstaande app hebt gelezen. Chrome to Phone stuurt linkjes van de Chrome-browser naar je smartphone.

Er zullen vast nog veel meer handige diensten zijn die vergelijkbaar zijn met bovenstaand rijtje. Tips en suggesties zijn van harte welkom in de reacties.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *