Figuurtjes lopen

Sinds ongeveer een week ben ik weer aan het hardlopen. De app van Figurerunning is daar mede verantwoordelijk voor. Figurerunning is niet een nieuwe manier van harlopen om je een goed figuur te bezorgen (is wel een leuke bijkomstigheid), maar wel het lopen van figuurtjes op de plattegrond.

Voordat je gaat lopen kijk je op de kaart of je een leuk figuurtje herkent in de straten en steegjes in de buurt waar je wilt gaan lopen. Voor je gaat lopen start je de app van Figurerunning en dan ben je klaar om te gaan lopen. Dit kan uiteraard ook met elke andere app die jouw route registreert, maar het leuke van de Figurerunning-app is dat je ook verschillende kleuren kan kiezen.

Op mijn Facebook-pagina zijn de eerste twee figuren te zien die Elise en ik hebben gerend, een bootje en een dikke duim. Voor meer voorbeelden kan je ook kijken op de website van Figurerunning.

Voegt het nou iets toe aan het hardlopen? Ja. Het is namelijk echt leuk om tijdens het lopen te weten dat je een figuurtje aan het lopen bent. Tijdens het lopen keek ik zelf regelmatig op mijn mobiel om te zien of we nog goed liepen en of het ook werd wat we hadden bedacht. En na het lopen is het leuk om de tekening te delen met je vrienden via Facebook of Twitter.

Mocht je snel weer gaan hardlopen dan kan ik wel aanraden om dit een keer te proberen!

Er is al enige tijd een app voor de iPhone, maar ik weet uit betrouwbare bron dat ze ook druk bezig zijn met een app voor Android.

Pin It

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *